„A halálba fogja hajszolni a pedagógusokat a státusztörvény” – állítja a miskolci tanár

Megosztás

Keményen kritizálta az új törvénytervezetet Pilz Olivér, aki korábban jelezte: felmond, ha elfogadják a javaslatot.

„Az új státusztörvény csak súlyosbítja a pedagógusok leterheltségét, a helyettesítésekkel elfedi a tanárhiányt. Ez a törvény a halálba fogja hajszolni a pedagógusokat, nagyon rossz pszichés állapotban vannak a kollégák” – mondta Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom alapítója, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára a Momentum Mozgalom csütörtöki rendezvényén, amelyről a Telex tudósított.

Pilz Olivér elsősorban arról beszélt, hogyan érzik most magukat a pedagógusok. Fenyegetve, kisemmizve, hülyének nézve, kizsigerelve, megalázottnak, lenézve – foglalta össze. Pilz szerint elveszett egy tanárgeneráció, nem lesz, aki megújítsa a pedagóguspályát, miközben egyre többen adják fel, és mondják azt, hogy elég volt.

Saját példáján keresztül szemléltette, mennyire nehéz anyagi helyzetben vannak a pedagógusok: néhány éve még megengedhették maguknak, hogy eljöjjenek Budapestre egy színházi előadásra, most már nem így van.

Pilz szerint az oktatásirányítás erőszakkal reagál a pedagógusok problémáira, mintha bántalmazó kapcsolatban élnének a minisztériummal, a kormánypropaganda pedig a nemzet léhűtőiként ábrázolja a tanárokat, mondta a miskolci pedagógus. A tanárok is meghasonultak, mert látják, hogy felesleges dolgokat tanítanak, a tananyag pedig lehetetlenül sok. „Egy darálóban vagyunk, és jövünk kifele, mint egy fasírt.”

Mint arról korábban már írtunk, Pilz korábban letétbe helyezte a felmondását arra az esetre, ha elfogadják a státusztörvényt. A törvényjavaslatról itt írtunk részletesen.

Forrás és további részletek: Telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek